Speurtocht op de Heide

Heide impressies

05 januari 2012

Speurtocht op de Gorsselse Heide *)

Nadat we de, geweldig door anderen voorbereide, route hadden uitgezet en de eerste speurders waren vertrokken, liep ik in mijn eentje tegen de ‘stroom’ in (we hadden de taken wat verdeeld). De paden waren niet altijd even goed begaanbaar, soms ook glad en dat mocht ik merken, want ik gleed uit en viel.

Ik liep dus in tegengestelde richting en vlak voor vraag elf kwamen een grootvader en zijn kleinzoon me tegemoet en daarachter grootmoeder en kleindochter. Stralend vroeg kleinzoon me, mijn ´bezande´ broek ziend, of ik soms was gevallen. Dat moest ik wel bevestigen. Op zijn “Jammer, dat u niet in een plas bent gevallen, dan had ik kunnen lachen” reageerde grootpapa onthutst “Ben je gek, dat kun je niet denken en mag je al helemaal niet zeggen”.

Ik wachtte even met mijn reactie en vroeg toen aan kleinzoonlief hoe het kwam, dat hij zo nat was. “Dat heeft hij - en hij wees op opa – gedaan”. Op mijn wat verbaasde blik voegde hij er aan toe “opa sprong midden in een plas, toen ik er naast stond, en u ziet het en weet u, wat erg is, oma moest zo lachen”. Het joch was inderdaad behoorlijk nat en opa straalde van stoutheid.

Mijn dag kon niet meer stuk, al helemaal niet meer toen het viertal me bijna in koor verzekerde, dat het een prachtige speurtocht was.

magda

*) georganiseerd door IVN Zutphen/Warnsveld

speurtocht 050112 004gh luteaven 050112 003


  • Steunt u ons ook?
  • logo top vvdgh thumb