Ecologische Atlas van de Gorsselse Heide

De Ecologische Atlas van de Gorsselse Heide is een initiatief van Herman Roelofs en beoogt een inventarisatie te maken van de flora en fauna op de Heide.

U vindt in de Atlas de Nederlandse en de wetenschappelijke namen van de gesignaleerde soorten en ook of ze voorkomen op de 'rode lijst'. In de meeste gevallen is er een link naar wikipedia voor nadere gegevens.

Ook is er soms aanvullende informatie beschikbaar met territoriumkaartjes, foto's en in enkele gevallen video's. 
 
Recentelijk kregen we inzage in een rapport van de Christelijk Jeugdbond Natuurvrienden werkgroep Zutphen die in 1969 een inventarisatie maakte van de Heide. Deze gegevens zijn inmiddels verwerkt.

Het is een dynamische site omdat er regelmatig nieuwe gegevens aan de databank toegevoegd worden. In totaal zijn er tot op heden ruim 700 planten- en diersoorten opgenomen.

Ook u kunt meewerken om de databank te completeren.

Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. of uw gegevens direct 'online' via het menu "Waarneming toevoegen". Zelfs met uw iPhone zou dat moeten lukken rechtstreeks vanaf de Heide, met foto en al.

De site zelf kunt u zien via http://gorsselseheide-atlas.nl/  • Steunt u ons ook?
  • logo top vvdgh thumb