Stichting voor Gorsselse Heide 

 

zaterdag 01 november 2008 | 05:58 | Laatst bijgewerkt op: zondag 30 november 2008 | 19:49

EEFDE - Sinds enige tijd waakt een stichting over het wel en wee van het natuurgebied de Gorsselse Heide.

Wat eerst een vriendenclub was, is uitgegroeid tot de stichting Vrienden van de Gorsselse Heide.

Halverwege deze maand telde de stichting meer dan dertig donateurs.

De stichtingsvorm kan volgens de oprichters belangrijk zijn bij de inspraak. Ze doelen bijvoorbeeld op de overdracht van de Gorsselse Heide. Het natuurgebied krijgt immers een nieuwe eigenaar. Nu de 'vrienden' een stichting vormen, hebben ze ook een officiële status om te reageren op andere bedreigingen voor de Gorsselse Heide. Niet alleen verdroging speelt het waardevolle gebied parten, maar ook commerciële activiteiten tasten volgens haar de natuurwaarden aan.

De stichting heeft zich voorgenomen de belangen van flora, fauna en de kwaliteit van het milieu goed te bewaken. Met voorlichting via haar website, persberichten en excursies wil ze deze en andere aspecten onder de aandacht brengen van anderen. Zo houden vrijwilligers komend voorjaar een excursie op de Gorsselse Heide voor donateurs, vrienden en belangstellenden.

Verder kondigt de stichting Vrienden van de Gorsselse Heide aan in actie te komen als het volgens haar verkeerd dreigt te gaan met het natuurgebied. Discussies met overheid gaat de stichting niet uit de weg, zegt ze.


  • Steunt u ons ook?
  • logo top vvdgh thumb