Op woensdagmiddag 2 november 2011 was er een maatschappelijke stagemarkt (MaS-markt) op het Staring College in Lochem. 23 Vrijwilligersorganisaties en verenigingen presenteerden zich op de markt aan de leerlingen. Zo’n 260 leerlingen en uitgenodigde ouders bezochten de markt. Leerlingen maakten zo kennis met vrijwilligerswerk en werden enthousiast gemaakt voor het lopen van maatschappelijke stage.
Met ingang van dit schooljaar is maatschappelijke stage (MaS) wettelijk verplicht voor middelbare scholieren. Tijdens hun middelbare schoolperiode moeten jongeren totaal minimaal 30 uur MaS lopen. Het doel van MaS is dat alle jongeren kennismaken met vrijwilligerswerk en een onbetaalde bijdrage leveren aan de samenleving.
Om een MaS goed te laten slagen is het belangrijk dat een leerling een stage kiest die bij hem of haar past. Op de maatschappelijke stagemarkt maakten zo'n 260 eerstejaarsleerlingen en hun uitgenodigde ouders kennis met het brede en diverse aanbod van maatschappelijke stages. De leerlingen maakten op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met o.a. de volgende organisaties: Centrum Jeugd en Gezin, Amnesty International werkgroep Lochem, SZMK De Hoge Weide, Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem, Stichting Edukans, Natuurwerkgroep Gorssel, IVN Natuur- en milieueducatie, Zonnebloem afdelingen Ruurlo en Barchem, Lochemse Kanovereniging Njord.
Namens de Natuurwerkgroep Gorssel gaven onze bestuursleden Wim de Greeff en Herman Roelofs acte de présence
Gebruik werd gemaakt van een folder met de volgende tekst:
Natuurwerkgroep Gorssel Werk je graag buiten? Wil je je handen uit de mouwen steken? Heb je hart voor de natuur? Kom dan op een zaterdagochtend naar de Gorsselse heide en doe mee met de Natuurwerkgroep Gorssel! Wie zijn wij? De Natuurwerkgroep Gorssel is een groep van ruim 20 enthousiaste vrijwilligers die werkzaamheden doet op het gebied van landschapsonderhoud. Bijvoorbeeld: het zagen en trekken van dennen en het knotten van wilgen. We werken één keer in de maand op zaterdagochtend. Een van onze vaste werkplekken is de Gorsselse Heide. Daar verwijderen we overtollige boompjes en struiken. Vooral de grove den rukt flink op. Wanneer er geen onderhoud plaatsvindt, dan verandert de hei op den duur in een bos. Met het werk van de Natuurwerkgroep kan de heide een mooi ?open? gebied kan blijven. Zin om te helpen? |
Meer informatie over de Natuurwerkgroep Gorssel vindt u hier