Stilte op de Heide?

Houdt u ook zo van de natuur en de geluiden die daarbij horen?

Komt u dan naar de Gorsselse Heide op maandag, want dan, ja alleen dan kunt u genieten van de stilte én, afhankelijk van het tijdstip van de dag, van de vele verschillende vogelgeluiden. Daarnaast, als het waait, ruisen de bomen (meer) en kunt u ook dat in de stilte horen.

Dinsdag tot en met zondag is het een kwestie van geluk hebben, want ……….van ’s ochtends 09.00 uur, tot ’s avonds 21.00 uur mag er op de Kartbaan, Elzerdijk 44 te Eefde lawaai worden geproduceerd, vaak zelfs vergezeld van hevige uitlaatdampen. Hebt u geluk, dan is dat een strop voor de uitbater, want dan heeft hij geen klanten. Dat de Gorsselse Heide lijdt onder de toenemende lawaai- en stankoverlast is van nul en generlei waarde, want …………het past in het wettelijk kader en ………ademhalingsmoeilijkheden (van mensen) en voor knalgeluiden vluchtende dieren (reeën en hazen nam ik waar) moeten kunnen, want ook dieren dienen gewend te zijn geraakt aan de overlast. Bij mensen is het nog mogelijk te zeggen, dat het misschien tussen de oren zit, maar bij dieren …………….

Naast een EHS-gebied past geen lawaai- en stanksport meer, maar zolang er een overheid is (hoog of laag) die uitsluitend €-tekens kent en niet de behoefte van recreanten, flora en fauna, en omwonenden, moge duidelijk zijn dat het behoud van dit unieke, kleine stukje natuur een gevecht tegen de bierkaai is en dat er over enkele jaren daarvan niets meer is, want de uitbreidingsdriften van €minnenden kennen geen grenzen, tenzij ….

Magda

Opkomende zon (17 mei 2012 om 2 minuten over zes) foto: Dirk van Schie

 


  • Steunt u ons ook?
  • logo top vvdgh thumb