wij lezen op de website van de Hamac (www.hamac.nl):

MC Hamac trotse eigenaar van 52.626 m2 extra grond!!!

24 dec. 2013 Gisteravond tijdens de jaarlijkse ledenvergadering vroeg het bestuur van MC Hamac de ledenvergadering om toestemming voor de aankoop van 52.626 m2 grond. De ledenvergadering stemde hier unaniem mee in waardoor hedenochtend een delegatie van het bestuur bij de notaris een Eefde een handtekening onder de koopakte heeft gezet.
Wij kopen deze grond van de gemeente Lochem, van wie wij het reeds tientallen jaren hebben gehuurd. Van deze huurplicht zijn wij nu verlost en met deze aankoop komt ons totale bezit op ca. 11 hectare. Wij als bestuur zijn bijzonder tevreden met deze aankoop en natuurlijk ook de aankoop van ons trainingscircuit, inmiddels 1,5 jaar geleden. Dit alles komt het voortbestaan van de club ten goede en wij hopen mede hierdoor nog vele jaren door te kunnen gaan met het organiseren van evenementen. Tevens willen wij een ieder die hieraan heeft bijgedragen bedanken voor zijn/ haar inbreng.
De aankoop betreft de ONK/ UMX circuituitbreiding + ONK/ UMX/ incidentele rennerskwartier(uitbreiding) en tussenliggende bossen (kadastrale perceel Almen Sectie A nr. 1210). Aan het gebruik/ de bestemming van deze gronden zal door deze aankoop niets veranderen.


De gemeente heeft dit perceel op 24 december 2013 voor een symbolisch bedrag van 1 euro aan de mc Hamac overgedragen.
Het zijn niet alleen de 'weilanden' die de Hamac van de gemeente huurde die overgedragen zijn, maar bovendien ook nog twee bospercelen, waaronder een beukenbos van 1 1/2 hectare aan de Deventerdijk. In de koopakte zijn de bepalingen die in het huurcontract stonden niet overgenomen.

De gemeenteraad is hier niet in gekend, net zo min als de betrokkenen bij het "Gebiedsproces" of de omwonenden.

Tegen het gebruik van de weilanden als parkeerterrein loopt een beroepsprocedure bij de Raad van State.  • Steunt u ons ook?
  • logo top vvdgh thumb