Knuppelbrug

gorsselsmeertje knuppelbrug

Lees op hun site www.markegorsselseheide.nl wat de plannen zijn.


Er is een vergunning aangevraagd voor een brug van 2 meter breed en 35 meter lang (oppervlakte van 70 m2) dwars door het ven.

Met de bouw van die knuppelbrug (en de bijbehorende vernieuwde padenstructuur) wordt niet alleen het landschap blijvend verziekt, maar ook het kwetsbare ecosysteem ernstig verstoord. De aanleg is bovendien in strijd met de in het Natuurherstelplan (NHP) gemaakte afspraken en de verplichtingen zoals vastgelegd in de aankoopvoorwaarden. Het Bestemmingsplan Buitengebied Lochem 2010 staat bouwwerken met een oppervlakte van meer dan 20 m2 in natuurgebieden niet toe.

De gemeente Lochem heeft al in 2008 laten weten dat, gezien de betekenis van de Heide als een belangrijk cultuur- en natuurhistorisch erfgoed, zij er aan hecht om die natuurhistorische waarden voor de toekomst zeker te stellen. Het NHP is daarbij een goed uitgangspunt. Daarnaast zouden er juridisch sluitende garanties moeten zijn om de kwaliteit van een duurzaam beheer te handhaven. Die garanties zijn er: zowel in de verkoopakte als in het Bestek is opgenomen wat er wel en wat er niet mag op de Heide. Daarom hopen en verwachten wij dat het gemeentebestuur de toezeggingen gestand doet en derhalve de bouw van de knuppelbrug afwijst.

De Vrienden van de Gorsselse Heide verzetten zich, gezien het bovenstaande, fel tegen de bouw van de knuppelbrug.
Wij gaan een zienswijze indienen.


U ook ?

Laat het ons weten. Uw reacties kunt u sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Lees hier de reacties die wij ontvingen

 

Hier   meer informatie

knuppelbrug nee klein


  • Steunt u ons ook?
  • logo top vvdgh thumb