13
november
2016

Ontwerpbesluit knuppelbrug

Hoe kan het zo ver komen?

Het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Lochem wil een vergunning verlenen aan de Stichting Marke Gorsselse Heide om in het Gorssels meertje (het Luteaven) een knuppelbrug aan te leggen.
Het bestemmingsplan staat het niet toe maar men vindt dat er een goede ruimtelijke onderbouwing is waardoor het toch wel kan.
Die ruimtelijke onderbouwing rammelt aan alle kanten.
De Stichting Vrienden van de Gorsselse Heide gaat een zienswijze insturen om aan dit idiote plan een halt toe te roepen. Eerder hebben wij op het Bestuur van de Marke Gorsselse Heide een beroep gedaan om de aanvraag in te trekken maar daar is geen gehoor aan gegeven.
U kunt het Conceptbesluit aanvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar als u een mailtje stuurt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen wij u het toe. En binnenkort ook onze zienswijze als leidraad voor uw eigen zienswijze.
Laat dit niet gebeuren

knuppelbrug nee klein

Reacties (1)

 • Maartje S

  13 december 2016 op 19:41 |
  Ooit heb ik een lezing over het natuurherstelplan van de Gorsselse Heide bijgewoond, de artist impression die we daarbij te zien kregen zag er toch heel anders uit dan nu het geval is als je over de heide loopt. Namelijk zoals het ook op de website van Marke Gorsselse Heide verwoord wordt: "De Gorsselse Heide moet bezoekers weer de beleving geven van een open en gevarieerd heidegebied met bos."
  In het boek over de Gorsselse Heide van Frens Westenbrink lees ik onder het natuurherstel plan onder punt 9: "Kwetsbare delen van het terrein minder toegankelijk maken door paden te verwijderen en door paden af te zetten met takken en stammen."
  Dat klinkt heel redelijk. Wat er nu gaande is wijkt daar sterk vanaf.
  Dat het experiment met de grote grazers zo goed is uitgepakt is mooi. Maar waarom dan nu de hele heide omrasteren, het doet afbreuk aan het gevoel van vrijheid en openheid.

  antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast


 • Steunt u ons ook?
 • logo top vvdgh thumb