08
november
2017

Heidemaatje of heidevriend?

Aan u de keus

"De Gorsselse Heide is van ons allemaal"

Dat lezen we op de website van de Marke Gorsselse Heide.
Maar om een stukje van die heide in je bezit te krijgen moet je 'heidemaatje" worden à raison van 25, 50 of 100 euro per jaar gedurende tenminste 2 jaar.
Maar je kunt ook "heidevriend" worden!
Als 'heidemaatje' (voor mensen die willen laten zien dat ze "hart hebben voor de heide") krijg je een boek met mooie foto's en een toespraak van de burgemeester, je mag deelnemen aan een speciale excursie of (dus niet 'en') kosteloos een lezing bijwonen. En zegt de Marke: 'de heide wordt zo een stukje van jou' en je draagt bij aan het beheer.
Is dat waar? Nee natuurlijk. Bovendien heb je Je niets te vertellen over wat er gebeurt op de heide. Het bestuur van de stichting (in feite de rentmeester) beslist alles. Er is geen inspraak. Als er prikkeldraadafrsteringen of hekken moeten komen, dan komen die. Ook al willen de bezoekers dat niet. Men luistert niet. Op brieven die de trouwe bezoekers aan het bestuur schrijven wordt niet of nauwelijks gereageerd.
U kunt ook 'heidevriend' worden door toe te treden tot de vriendenkring van de Gorsselse Heide. Hoe meer 'vrienden' hoe meer druk het bestuur van de Stichting Vrienden van de Gorsselse Heide kan uitoefenen op het Markebestuur om er voor te zorgen dat de Heide een natuurparel blijft en niet ten onder gaat aan hun grillen. Bovendien staan we dan sterker bij de gemeente en de provincie Gelderland als het gaat om het beteugelen van de overlast door bijvoorbeeld motorische geluiden of de uitbreidingsplannen van de kartingbaan.

U kunt zich Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. meteen aanmelden als 'vriend'.

Hieronder kunt u ons laten weten of u het al dan niet met ons eens bent.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast


  • Steunt u ons ook?
  • logo top vvdgh thumb