Vriendennieuws

Onze oud-voorzitter en mede-oprichter van de Stichting Vrienden van de Gorsselse Heide, Freek de Wolff heeft een Koninklijke onderscheiding gekregen.

Wij feliciteren hem daar van harte mee.

Op vrijdag 25 april 2014 ontvingen acht inwoners van de gemeente Lochem een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Sebastiaan van ’t Erve in de raadszaal van het gemeentehuis, Hanzeweg 8 in Lochem. Zeven inwoners van de gemeente Lochem werden benoemd tot ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’ en één inwoner tot ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’. 

De heer F.A. de Wolff uit Joppe – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer De Wolff was tot zijn emeritaat per 1 januari 2007 vanaf 1996 hoogleraar Klinische en Forensische Toxicologie aan de Universiteit Leiden. Daarvoor was hij onder andere hoofd van het Laboratorium voor Toxicologie, buitengewoon hoogleraar Toxicologie aan de Faculteit der Farmacie en hoogleraar Humane Toxicologie aan de Faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam. Ook was hij onder andere docent Joods Aramees en Rabbijns Hebreeuws bij de opleiding Talen en Culturen van het Midden Oosten aan de Universiteit van Amsterdam en vrijwillig docent aan het Joods Studiecentrum Leiden over én in het Jiddisch.
De heer De Wolff is auteur/co-auteur van onder andere publicaties in internationale vaktijdschriften en boeken. Hij ontving veel internationale blijken van erkenning en bekleedde veel erelidmaatschappen.
Naast zijn drukke werkzaamheden was de heer De Wolff medeoprichter en voorzitter van de Stichting Vrienden van de Gorsselse Heide en als voorzitter van de Publicatiecommissie Nederlandse Luitvereniging was hij verantwoordelijk voor de fundraising en technische uitvoering van het Luitboek van Thysius uit de 17e eeuw. De heer De Wolff staat vanaf 1986 klaar voor de Joodse Gemeente NIG De Stedendriehoek.
Hij staat bekend om zijn visie op religieus gebied. De heer De Wolff geeft al meerdere jaren cursussen in de Synagoge van Zutphen en Apeldoorn, blaast op Dodenherdenking de Sjofar en zegt Kaddisj (dodengebed). Verder begeleidt hij restauratiewerkzaamheden op de Joodse begraafplaats in Zutphen en geeft regelmatig lezingen over Joodse onderwerpen.

Zie hier een foto en een filmpje van de plechtigheid in het gemeentehuis via de Stentor website.

  • Steunt u ons ook?
  • logo top vvdgh thumb