Zitting Raad van State over de correctieve wijziging van het Bestemmingsplan door de gemeente Lochem

Op 20 mei j.l. vond er in den Haag bij de Raad van State de zitting plaats over de correctieve wijziging van het bestemmingsplan Buitengebied Lochem 2010.
Als Stichting Vrienden van de Gorsselse Heide waren wij betrokken bij de wijzigingen die men wilde doorvoeren in de bestemmingsplannen ten aanzien van het parkeren bij het motorcrossterrein van de mc Hamac aan de Deventerdijk Harfsen.

Bij de aanvang meldde de voorzitter dat de gemeente Lochem gevraagd had om de zitting af te gelasten gezien het feit dat er op hun verzoek een bemiddelingspoging gestart was waarbij zowel de Hamac, de gemeente en de drie appellanten betrokken wijn. Het is de bedoeling om tot een convenant te komen dat als basis kan dienen voor de herziening van het Bestemmingsplan Buitengebied. 

Afgelasting van de zitting was niet mogelijk. De gemeente Lochem kreeg 6 weken de tijd om tot een compromis te komen. Afhankelijk daarvan zal de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State  al dan niet tot een uitspraak komen.

In feite geeft de gemeente hiermee toe dat de correctieve herziening (waartegen nu wordt geprocedeerd) onjuist was.
Dat bleek ook wel uit de antwoorden van de vertegenwoordigers van de gemeente Lochem op het grote aantal zeer kritische vragen dat de staatsraden op hen afvuurde.

Zie ook het andere bericht over het "convenant"


  • Steunt u ons ook?
  • logo top vvdgh thumb